ΑρχικήΣυνταγέςΣούπεςΜαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα κλασική! Η αγαπημένη συνταγή με αυγολέμονο εύκολα και πολύ νόστιμα. 

Μαγειρίτσα συνταγή
Εκτύπωση

Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα πασχαλινή από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική μαγειρίτσα με αυγολέμονο για το Πάσχα μπορεί να παρασκευαστεί με κρέας αλλά και κοτόπουλο ή μανιτάρια.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαγειρίτσα κλασική
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 340θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό εντόσθια αρνίσια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα εντόσθια (την καρδιά, τα νεφρά, τη συκωταριά και τα εντεράκια). Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να ζεματιστεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα εντόσθια να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και με ψαλίδι κουζίνας την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. 
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Κατόπιν προσθέτουμε τα εντόσθια μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για  περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τη μισή κατσαρόλα, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί (προσέχουμε να μην είναι καυτό) το ρίχνουμε το σιγά σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας ταυτόχρονα ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν δεν βρίσκετε ή δεν σας αρέσει η αρνίσια συκωταριά, μπορεί να χρησιμοποιήσετε συκωτάκια πουλερικών. Η εκτέλεση της συνταγής παραμένει ίδια.
Αν θέλετε να προσθέσετε και ρύζι στη μαγειρίτσα, στην παραπάνω συνταγή θα προσθέσετε ½ φλιτζάνι ρύζι, κατά προτίμηση γλασέ. Θα το προσθέσετε αφού η μαγειρίτσα έχει ήδη μαγειρευτεί για 30 λεπτά και θα την αφήσετε να βράσει για άλλα 12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Αν δεν σας αρέσουν τα εντόσθια, μπορείτε να φτιάξετε μαγειρίτσα με μανιτάρια. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε περίπου 700 γρ. μανιτάρια ό,τι είδους θέλετε. Θα τα πλύνετε, θα τα κόψετε σε μεγάλα και χοντρά κομμάτια και θα ακολουθήσετε την παραπάνω συνταγή, αφήνοντας τα μανιτάρια να βράσουν για 20 λεπτά και παραλείποντας και ζεμάτισμά τους.

Δείτε επίσης: Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Ζουμερό και πεντανόστιμο αρνίσιο μπούτι με υπέροχη τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και ζουμερές πατατούλες που θα λατρέψουν όλοι.

Τσιζκεικ εύκολο & γρήγορο

Το πιο υπέροχο και γευστικό Τσιζκεικ μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Δοκιμάστε αυτό το εύκολο αγαπημένο γλυκό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη νοστιμιά και την απλότητά του.

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Περισσότερα άρθρα

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

10 υπέροχες χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες σαλάτες σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ